Om os

vi er 10. årgang fra Den alternative Skole, som har sat sig for at arbejde med minoriteter og mindretal i Europa. Her er en levende rejseblog, der løbende vil blive opdateret med alt lige fra film, billeder, radiooptagelser og oplevelser fra vores ture. VELBEKOMME!

lørdag den 30. april 2011

Shapka

Selve byen Shapka fungerer, om vinteren, som skisportssted for lokalbefolkningen. Byen var meget lille, men med et stort hotel som centrum. Herfra gik vi på vandring i bjergene.


Området fungerer som grænse mod Kosovo. Derfor har der under balkankrigen været en del kampe netop her. Det var også her, hvor albanske krigere havde deres udgangspunkt, da de i 2001 gjorde væbnet oprør mod den makedonske stat, for at tilkæmpe sig flere rettigheder. En konflikt der varede omtrent 6 måneder, og kostede en del menneskeliv.


Hvem der vandt konflikten kommer an på hvem man spørger, men den endte med ”Ohrid-aftalen”, som bl.a. har til formål, at fastholde retten til undervisning i eget sprog i uddannelsesinstitutionerne, og andre etniske rettigheder.


 - Johannes B

Ingen kommentarer:

Send en kommentar